Kehittämishanke: Kuusamon Kala Oy tuotekehitys ja brändin rakentaminen

  • Hakija: Kuusamon Kala Oy
  • Yhteyshenkilö: Juha Korhonen
  • Tukisumma: 45 900 € (60 % kokonaiskustannuksista)
  • Hankeaika: 25.5.2020 – 31.12.2021

Kuusamon Kala Oy on uusi ja innovatiivinen yritys Pohjois-Suomen kalanjalostuksessa. Yhtiön toimipaikka on Kuusamon keskustassa osoitteessa Kitkantie 135. Yrityksen y –tunnus on 3131025-5. Yritys on muodostettu ostamalla Tmi Kuusamon Kalajalosteen liiketoiminta.

Hankeaikana sulautetaan uusi ja vanha toiminta yhteen käymällä koko Kuusamon kalajalosteen tuoterepertuaari läpi. Lisäksi hankeaikana suunnitellaan ja toteutetaan täysin uusia tuotteita niin täyssäilykkeisiin, puolivalmisteisiin kuin suurtalouksille soveltuvia ruuan valmistus komponentteja. Uusilla innovatiivisilla kalatuotteilla on kysyntää myös lähialueiden ulkopuolella. Kalan tuominen sellaisissa makumaailmoissa ja tuotemuodoissa missä kalaa ei ole perinteisesti nähty on osa Kuusamon Kala Oy:n liikeideaa.

Hankkeessa suunnitellaan yrityksen logo, topograafinen ohjeistus, www.sivusto, some (facebook, instagram), pakkaussuunnittelu (sis. koevedokset, pakkauskonseptin). Hankkeessa päivitetään yrityksen omavalvontasuunnitelma vastaamaan uutta toimintaa ja tehdään uudet takaisinvetosuunnitelmat. Hanke on kokonaisvaltainen koko yrityksen tuoterepertuaaria ja imagoa koskeva.